Китай обсъжда съвместно със Световната здравна организация възможността международна делегация от експерти

...
Китай обсъжда съвместно със Световната здравна организация възможността международна делегация от експерти
Коментари Харесай

СЗО изпраща учени в Китай, за да установят произхода на Covid-19

Китай разисква взаимно със Световната здравна организация възможността интернационална делегация от специалисти да посети Китай в търсене на информация за произхода на Covid-19, предаде БГНЕС.                                                             ``Очакваме да получим увещание от нашите китайски сътрудници, че пътуването ще се реализира допустимо най-скоро “, заяви 
 директорът на СЗО за изключителните обстановки в опазването на здравето Майкъл Райън. В понеделник той сподели, че на този стадий организацията не може да отговори на въпроса къде и по какъв начин се е появил първият случай на коронавирусна зараза. Райън посочи, че към СЗО към този момент е образувана интернационална експертна група, която сега комуникира отдалечено с китайски сътрудници. " Надяваме се на откритостта на китайските управляващи и ползотворното съдействие с тях ", сподели специалистът. 

СЗО от месеци работи за изпращане на екип от интернационалните специалисти, в това число епидемиолози и ветеринари в Китай, които да оказват помощ за изследване на произхода на вируса и по какъв начин се е трансферирал върху хората. Първоначално учените имаха вяра, че вирусът е тръгнал от пазар за екзотични животни в град Ухан в края на миналата година.

 

От 15 декември идващите в Англия по въздух, с ферибот или трен  ще могат да прекратят карантината си, в случай че дадат негативна проба за Covid-19 най-малко пет дни след идването си. В момента новопристигналите би трябвало да се самоизолират за 14 дни. Правителството се надява, че новите правила ще съживят туристическата промишленост. Тези, които изберат да не се тестват, ще би трябвало да спазят двуседмична карантина.
``Новата тактика ще ни разреши да пътуваме по-свободно, да се виждаме с близки и да работим “, сподели министърът на превоза Грант Шапс.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР